Добре дошли

130 СУ „Стефан Караджа“ притежава повече от половин век история, изпълнена с успехи и постижения в областта на образованието, спорта и културата. От създаването си през средата на миналия век до днес, освен награди и отличия, ние развиваме иновации в сферата на образованието…

БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОЛЕДЕН БАЗАР „ДЕЦА ПОМАГАТ НА ДЕЦА“

148 години от гибелта на Васил Левски

Поклон, Апостоле

Зоодетективи

Малките зоодетективи от II А клас с класен ръководител госпожа Емилия Ганева ни представиха своя проект „Какви птици видях през прозореца“

КАРИЕРНО ОРИЕНТИРАНЕ

На 29.01.2021 г. учениците от 7., 8., 10., 11. и 12. клас от 130. СУ „Стефан Караджа“ се включиха в онлайн лекция на тема „Кариерно ориентиране в гейм индустрията“. Лекторите Мартин Халачев и Антоний Христов от ARC Academy представиха историята на игрите, от първата настолна до тези, които се създават и играят днес. Учениците бяха запознати с възможностите на гейм индустрията по света и в България. Специалистите от ARC Academy дискутираха с учениците възможностите за кариерно развитие в сферата и различните роли, участващи в създаването на видео игрите.

11 февруари – Международен ден за безопасен интернет

Денят за безопасен интернет се отбелязва за първи път през 2004 г. по инициатива на Европейската комисия. В България се отбелязва 2007 г.

Учениците от 8 клас в 130. СУ „Стефан Караджа“ отбелязаха Международния ден за безопасен интернет. Обсъдени бяха правилата за сигурност в интернет. Ученичката Марина Иванова от VIII A клас представи презентация на тема „Правила за безопасност в мрежата“.

СПОРТНИ ПОСТИЖЕНИЯ

И през учебната 2019/2020 г. учениците ни се представиха много добре на ученическите игри.

Запазиха традицията на шампиони в „Бадминтона“, като завоюваха първо място във всички възрастови групи.

В ЧАСОВЕТЕ ПО ЧОВЕКЪТ И ПРИРОДАТА

След като усвоиха знанията за небесните тела, учениците от IV А клас направиха макети на Слънчевата система. Браво на учениците и на класния им ръководител госпожа Елена Цанкова.

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

Днес 130 СУ „Стефан Караджа“ получи дарение от 20 броя лаптопи.

Елена Младенова – директор на 130 СУ изказва огромна благодарност на екипа на фирма Атос Ай Ти Солушънс енд Сървисис ЕООД, които ни дариха така необходимата за нас компютърна техника.

Благодарим Ви за подадената ръка!

Образователни материали чрез Министерство на здравеопазването от СЗО и УНИЦЕФ за деца и ученици във връзка с COVID-19

Уважаеми родители,

Предоставяме ви образователни материали преведени на български език от СЗО и УНИЦЕФ за деца и родители във връзка с COVID-19, които ще бъдат от помощ за родителите на децата и учениците.

Не е препоръчително децата да четат книгата „Моят герой си ти – как децата могат да се борят с COVID-19“ самостоятелно, без подкрепата на родител, учител или друго лице, полагащо грижи за детето.

Приложение:
1. Писмо на зместник-министър на здравеопазването на Република България
2. „Родителството в условията на COVID-19“ – 6 файла – файл 1, файл 2, файл 3, файл 4, файл 5 и файл 6.
3. Книжката „Моят герой си ти – как децата могат да се борят с COVID-19“.

Новини и събития

Тържествено откриване на новата учебна 2020/2021 година.

Връчване на дипломи и тържествено изпращане на абитуриентите.